Discover the Extraordinary Experiences in Arte Gioia Boutiques

...

A. Lange & Söhne, 3 Özel Edisyon Modelini Beğeniye Sundu

ARTE, Aug 11, 2021

Alman saat üreticisi A. Lange & Söhne, 3 yeni saat ile karşımızda. İlk defa 2001’de tanıtılan Langematik Perpetual’ın yirminci yıldönümüne ithafen sadece 50 adet üretilen 2 farklı edisyon, Saxonia Thin modelinin yeni pembe altın versiyonu ve dünyanın ilk mekanik kol saati Handwerkskunst modelinin sadece 30 adet üretilen özel modeli, saat severlerin beğenisine sunuldu.

Langematik Perpetual

Mavi kadranla donatılan limitli yıldönümü edisyonu

Langematik Perpetual, Mart 2001’de çıktığında daimi takvim ile ikonik büyük tarih göstergesini bir araya getiren ilk mekanik kol saatiydi. Diğer takvimli saatlerden zero-reset mekanizması ve tüm takvim göstergelerini aynı anda ilerleten düzeltici mekanizma gibi küçük ama incelikli özelliklerle ayrıldı. 20’nci yılı vesilesiyle 50 örnekle sınırlı üretilen mavi kadranlı beyaz ve pembe altın versiyonları beğeniye sunuluyor.

Her iki versiyonda da mavi renkli olan kadran som gümüşten yapıldı. Kabartmalı yivli bir yapıyla desteklenen Roma rakamları koyu renkli fon üzerinde açık ve net biçimde görünüyor. Beyaz altın modelde tıpkı saat kolları, saat imleri ve ay diski gibi rakamlar da rodyumlanmış altından; pembe altın modelde ise hepsi pembe altından. Dakika ölçeğindeki saat işaretlerinin yanı sıra akrep, yelkovan, haftanın ve ayın günü ibreleri lüminesans özellikli. Beyaz veya pembe altın tırnaklı toka barındıran koyu mavi deri kayışla saatin tamamına yayılan ahenk tamamlanıyor.

Mekanizmanın kalınlığı sadece 5.7 milimetre olduğu için saat son derece ince bir siluete sahip. Kasa çapı 38.5 milimetre ve yüksekliği 10.2 milimetre. En ufak detayına kadar gösterilen olağanüstü özenle birlikte Langematik Perpetual modeli zamana meydan okuyan bir saatçilik şaheseri. Lange üretimi tüm kalibrelere montaj işleminin bir değil tam iki kere uygulanması ise somut ve rakipsiz kalitenin göstergesi.

Ref. 310.028
Ref. 310.028

Cabaret Tourbillon Handwerkskunst

Hassas saat yapımcılığı sanat formu haline gelirse

Cabaret Tourbillon Handwerkskunst, hassas saat yapımcılığı tarihinde bir dönüm noktası. 30 saatle sınırlı edisyon A. Lange & Söhne’nin 2008’de çıkardığı ve tourbillon için stop seconds mekanizması barındıran dünyanın ilk mekanik kol saatinin özel versiyonu.

A. Lange & Söhne ilk kez 2008’de döner kafes içindeki balansı durdurmayı ve kurma düğmesine basarak aynı anda yeniden başlatmayı başardı. Bu atılıma beğeniye sunulduğu ilk günden itibaren gösterişli tasarımı kadar farklı mekanizma felsefesiyle öne çıkan Lange’nin yegane dikdörtgen modeli ev sahipliği etti: Cabaret. 30 örnekle sınırlı üretilen Cabaret Tourbillon Handwerkskunst sanatsal niteliği baskın bir saat. Handwerkskunst serisinin on yıl önce tanıtılan yedinci modeli, serinin alametifarikası eşkenar dörtgen tasarımıyla birlikte kadranın ve mekanizmanın kompleks işçiliğindeki sanatsal ve artisanal niteliklerle karakterize edildi.

Cabaret Tourbillon Handwerkskunst’un üç bölümlü kadranı som beyaz altından yapıldı ve fabrikada üretildi. Lange büyük tarih göstergesinin de yer aldığı iç kısmına eşkenar dörtgen deseni elle işlendi. 29.5 milimetreye 39.2 milimetre ölçülerindeki platin dikdörtgen kasa stop seconds mekanizmalı ilk tourbillon’un yeni özel versiyonuna değerli bir çerçeve oluşturuyor.

Ref. 703.048

Saxonia Thin

Pembe altın ve maviyle vurgulanan zarafet

A. Lange & Söhne, Saxonia Thin modelinin 50 örnekle sınırlı üretilen pembe altın versiyonunu beğeniye sunuyor. Altın flaks kaplama mavi som gümüş kadranda bakır rengi minik pulların yaydığı göz alıcı bir ışıltıya sahip.

A. Lange & Söhne imzalı Saxonia Thin modelinin bakır rengi pırıltılar saçan mavi yüzündeki büyüleyici yansımalar, yıldızlı gece göğünü akla getiriyor. Narin tasarım, akrep ve yelkovan dışında saat kolu barındırmıyor ve kadranı ince bir mavi altın flaks tabakasıyla kaplı. Materyale gömülü binlerce bakır oksit kristali, ışığı yansıtan bakır rengi pullarla koyu mavi kadrana canlılık katıyor ve ışıldamasını sağlıyor.

Saxonia Thin modelinin zarif tasarımı “az çoktur” prensibinin eseri. 6.2 milimetre kalınlığındaki 18 karat pembe altın kasasının çapı 40 milimetre. Kayış kulaklarının karakteristik kavisi zarif saatin bileğe tam anlamıyla oturmasını sağlıyor. Parçaların kompleks yapısı A. Lange & Söhne’nin yüksek kalite standartlarının göstergesi.

Ref. 211.088